
De (voorlopige) definitie van veilige snelheid
Wat verstaan we onder een ‘veilige snelheid’ en hoe meet je het? Het Kennisnetwerk SPV heeft een (voorlopige) definitie opgesteld voor de risico-indicator Veilige snelheid.

Definitie van Risico-indicator Veilige verkeersdeelnemers
Om de veiligheid van het verkeerssysteem te kunnen meten, is het daarom belangrijk om te weten wat het aandeel ‘veilige verkeersdeelnemers’ in het verkeer is.

Factsheet Met elkaar in gesprek over effectieve verkeershandhaving
Deze factsheet laat zien dat overleg over verkeershandhaving mogelijk is op verschillende niveaus en vanuit verschillende invalshoeken: vanuit het lokale driehoeksoverleg, op regionaal niveau en informeel met de politie. Daarnaast geeft het

Factsheet Fietsers
Nederland is een echt fietsland. In de loop der jaren zijn er legio maatregelen genomen om de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren – van vrijliggende fietspaden, fietstunnels en rotondes tot voorlichting, regelgeving en handhaving.

Factsheet Snel van start met effectieve maatregelen
De maatregelen die hierin staan, zijn verdeeld over 3 blokken: infrastructuur, verkeersonderwijs en – voorlichting en handhaving.

Factsheet Risicogestuurd beleid
Bij risicogestuurd beleid kijken we naar specifieke risicofactoren – wegkenmerken, omstandigheden of gedragingen – die de kans op gevaarlijke verkeerssituaties kunnen vergroten.

Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 – Veilig van deur tot deur
Het SPV 2030 beschrijft 9 beleidsthema’s met de belangrijkste risico’s voor verkeerveiligheid.